Mijn Eigen Boekje, wat is dat eigenlijk?

Mijn Eigen Boekje is een webwinkel, waarin kinderboeken worden verkocht voor kinderen in de leeftijdscategorie van nul tot tien jaar. In deze boeken spelen kinderen zelf de hoofdrol! Mijn Eigen Boekje personaliseert de verhalen niet alleen op naam, maar ook op geslacht, huids- en haarkleur. Kinderen zullen zichzelf dus niet enkel herkennen in de tekst, maar ook terugzien in de illustraties. In onze verhalen, speciaal geschreven en geïllustreerd voor Mijn Eigen Boekje, spelen natuurlijk ook andere personen een rol. Mama, papa, opa en oma, broers of zussen.

Ook deze karakters krijgen allemaal een persoonlijke invulling qua naam, huids- en haarkleur. En er kan meer worden aangepast; straatnamen, de naam van een school of lievelingsleraar en zelfs een favoriete film. De opties zijn ontelbaar en variëren van boek tot boek. Mijn Eigen Boekje is niet zomaar een boekje. Het is een bijzonder cadeau voor uw (klein)kind, neefje, nichtje, buurjongen of buurmeisje. Bij ons is ieder kind uniek en de held in hun eigen boekje!

Over ons

Mijn Eigen Boekje, wie zitten daarachter?

Wij zijn Rikke en Marc. Oprichters en eigenaren van Mijn Eigen Boekje. Samen met een geweldig team van schrijvers en illustratoren werken wij met veel plezier aan al onze ‘Mijn Eigen Boekjes’. Marc komt uit België en Rikke uit Denemarken. Wij hebben twee kinderen: Oliver en Cecilie. Toen onze kinderen jong waren, lazen we ze vaak voor. Niet alleen omdat we dan gezellig samen waren, maar ook om onze kinderen te ‘voeden’ met onze beide talen. Om ze de verhalen te leren kennen, waarmee we zelf opgroeiden. En ze op die manier iets mee te geven van de cultuur van onze vaderlanden. Toen Oliver en Cecilie klein waren, bestond het concept van gepersonaliseerde boeken nog niet. Maar wij gaven onze kinderen al wel de hoofdrol in sommige verhalen.

Oliver was de held in boekjes van de Ninja Turtles. Cecilie was de ‘Prinses op de erwt’, wanneer we de sprookjes van Hans Christian Andersen voorlazen. Prachtig vonden ze dat. Nu ze ouder zijn en zelf lezen, verheugen wij ons stiekem al een beetje op de toekomst. Dat we kleinkinderen hebben en we die mogen voorlezen. Omdat dat nog niet zover is, werken we nu met veel plezier en toewijding aan: Mijn Eigen Boekje. Mijn Eigen Boekje is onze passie en werken aan kinderboeken geeft ons inspiratie. Ook wekt het ons eigen innerlijke kind tot leven. En werken aan iets waardoor je je 40 jaar jonger voelt; dat wil toch iedereen!

Mijn Eigen Boekje, waarom?

Wij geloven in kinderen! In hun ongereptheid, hun leergierigheid en positieve kijk op de wereld. Om die eigenschappen verder te ontwikkelen, is het belangrijk dat kinderen de aandacht krijgen die ze verdienen. Om ze op een belangstellende manier te begeleiden van kind naar puber tot volwassene.

Belangstelling tonen en aandacht geven kan op veel verschillende manieren. Voorlezen, voor het slapen gaan, midden op de dag of misschien zelfs meerdere keren per dag, is een goede manier om kinderen te laten voelen dat zij even in het middelpunt van uw aandacht staan. Dat is waarom wij Mijn Eigen Boekjes maken. Om het thuis nog gezelliger te maken. Om samen met uw kind de wereld van de fantasie in te duiken en even te ontsnappen aan het drukke en hectische leven buitenshuis.

Over ons

Mijn Eigen Boekje, hoe werkt dat?

Uit ons assortiment kiest u zelf één van de boeken, speciaal geschreven en geïllustreerd voor Mijn Eigen Boekje door professionele auteurs en illustrators. Van elk boek is een samenvatting gemaakt, zodat u kunt lezen waar het verhaal over gaat. Op het bestelformulier vult u de naam en alle andere gevraagde informatie in over het kind, voor wie het boekje is bedoeld.

Wij van Mijn Eigen Boekje passen de tekst en de illustraties aan en sturen deze door naar de drukkerij waar onze boeken worden gedrukt. Na 5-7 werkdagen zit het boekje in uw brievenbus.

De verbazing bij uw (klein)kind, neefje, nichtje, buurjongen, buurmeisje of petekind zal groot zijn wanneer ze ontdekt: Dit is een boek over MIJ!

Mijn Eigen Boekje en het verschil dat wij graag willen maken

De boeken van Mijn Eigen Boekje worden geschreven, ontwikkeld en geproduceerd in België en Nederland. Dit zijn twee landen waarin kinderen het over het algemeen heel goed hebben. Maar helaas niet allemaal.

Er zijn kinderen die chronisch ziek zijn, kinderen zonder ouders of kinderen uit kansarme gezinnen. Omdat voor ons kinderen erg belangrijk zijn, schenken wij ieder jaar een aantal boeken aan ziekenhuizen en/of kindertehuizen of andere instellingen die zorg dragen voor het welzijn van kinderen...

Mijn Eigen Boekje (Mon Propre Livre) ook in het Frans

We zijn bezig om onze boeken te vertalen in het Frans en in de nabije toekomst zal het mogelijk zijn om een Mijn Eigen Boekje te kopen in het Frans op de volgende webpagina’s www.monproprelivre.be & www.monproprelivre.fr.

Als u wilt weten wanneer we klaar zijn met de Franse website, kunt u zich inschrijven via onze "French info lijst" hieronder. Als de site klaar is, sturen wij u een bericht.

Schrijf je in en ontvang een email als de site klaar is

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en wees altijd als eerste op de hoogte. Registreer snel!
Wij laten u dan weten wanneer er nieuwe boekjes uitkomen, welke acties, promoties en
wedstrijdjes we organiseren. Mis niets over wat er allemaal gebeurt bij Mijn Eigen Boekje!

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief!